Ik ben Katoesjka Spronk. Ik werk vanaf 2001 bij het Instituut voor Rationele Therapie.

Sinds 2017 ben ik een van de 3 praktijkhouders van de groepspraktijk.

Na het afronden van mijn studies orthopedagogiek en klinische psychologie heb ik eerst ruim vijf jaar gewerkt bij een onderwijsadviesbureau. Daar deed ik onderzoek en gaf begeleiding en trainingen aan leerlingen, ouders en docenten op het gebied van leer-, ontwikkelings- en sociaal-emotionele problemen. Het werken aan de hand van de cognitieve gedragstherapie sprak mij aan en zo kwam ik in aanraking met het Instituut voor Rationele Therapie.

In onze praktijk behandel ik zowel volwassenen als kinderen en jongeren met hun ouders. Ik heb onder meer therapie-ervaring opgedaan met autisme, faalangst, sociale fobie, partner-relatieproblemen en opvoedingsproblemen. Binnen de cognitief-gedragstherapeutische behandeling werk ik ook met EMDR . Mijn behandelingen zijn over het algemeen kortdurend, tot ca. 12 sessies. Daarnaast verzorg ik samen met een collega assertiviteitstrainingen.

In de opvoeding vind ik een positieve benadering en voorspelbaarheid van groot belang. In de assertiviteitstraining is het uitgangspunt dat ieder er mag zijn op zijn of haar manier en daarbij rekening houdt met de ander.

Beroepskwalificaties: orthopedagoog, GZ-psycholoog BIG, eerstelijnspsycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCt