Mijn naam is Marianne van Grunsven. Ik ben sinds 1993 verbonden aan het Instituut voor Rationele Therapie.
Ik ben werkzaam als psychotherapeut.

In het verleden heb ik in diverse andere omgevingen gewerkt, o.a. op de Radboud Universiteit, in een verpleeghuis, in een revalidatiecentrum en in een polikliniek psychiatrie. Naast mijn werk bij het Instituut voor Rationele Therapie ben ik werkzaam als behandelcoördinator en supervisor in de Pompekliniek.

In onze praktijk behandel ik jongeren, volwassenen en ouderen met een breed scala aan klachten en problemen. Een bijzondere doelgroep vormen de cliënten die te maken hebben met de gevolgen van NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Ik bied zowel kort als langer durende behandeling (tot ca. 50 sessies), waarbij het accent ligt op meer ingewikkelde problematiek, dat wil zeggen klachten op meerdere leefgebieden of een combinatie van lichamelijke en psychische klachten.

Uw hulpvraag vormt het uitgangspunt voor mijn behandeling. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van behandelmethoden waarvan de effectiviteit is aangetoond.
Binnen de cognitief-gedragstherapeutische behandeling werk ik ook graag met EMDR.

Beroepskwalificaties: GZ-/klinisch psycholoog BIG , psychotherapeut BIG, cognitief gedragstherapeut / supervisor VGCt.