Hier vindt u informatie over faalangst en de behandelwijze die door het Instituut voor Rationele Therapie wordt toegepast. Wilt u meer informatie over onze behandelingen? Neem dan contact op met het Instituut. U kunt zich ook direct als cliënt aanmelden voor een intakegesprek.

Symptomen

Faalangst is de angst die optreedt in taaksituaties waarin prestaties verlangd en beoordeeld kunnen worden. Het is de angst om te mislukken. Je blokkeert tijdens de prestatie door hoog oplopende spanning, terwijl je de leerstof in principe wel kent.

Mensen met faalangst hebben weinig vertrouwen in hun eigen kunnen. Ze ontlopen het liefst lastige situaties. Succes schrijven ze niet aan zichzelf toe en mislukkingen juist wel. Daardoor blijft de angst in stand.

Behandeling

Tijdens de faalangsttraining leren we om  faalangst signalen te herkennen en te ontspannen. Daarnaast leren we om zicht te krijgen op de relatie tussen gebeurtenis, gedachten, gevoel en gedrag en helpende gedachten te formuleren. Lastige situaties worden stapsgewijs geoefend. De therapeut staat u bij om uw faalangst klachten onder controle te krijgen en daardoor beter te presteren op persoonlijk en professioneel vlak.

 

Klik hier om u aan te melden bij het Instituut voor Rationele Therapie