Bij voldoende aanmelding geven wij tweemaal per jaar een assertiviteitstraining. Deze training is bedoeld voor cliënten die problemen ervaren in het contact met anderen en daaraan willen werken. Het kan daarbij gaan om verlegenheid, geremdheid, onzekerheid of een gebrek aan vaardigheden.

De training omvat 10 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Voorafgaand aan de training zal een intakegesprek plaatsvinden.

De groep zal bestaan uit ca. 6 deelnemers en wordt begeleid door één of twee trainers (afhankelijk van de groepsgrootte).

 

Aanvang:             voorjaar 2014

Tijd:                      op vrijdag van 14:00 – 15:30

Trainers:            mw. drs. Katoesjka Spronk-Heideman, GZ-psycholoog BIG, eerstelijnspsycholoog NIP, gedragstherapeut VGCt .

Plaats:                 St. Canisiussingel 24, Nijmegen

Kosten:                € 450,-

Vergoeding is mogelijk via uw zorgverzekeraar als er indicatie is voor generalistische basis GGZ (voorheen eerstelijnspsychologische zorg) of gespecialiseerde GGZ (voorheen psychotherapie). Tijdens het intake gesprek wordt bekeken of u in aanmerking komt voor de zojuist genoemde indicatie. Met ingang van 1 januari 2014 is de eigen bijdrage komen te vervallen, maar de vergoeding valt wel onder het verplichte eigen risico (in 2014 € 360,- jaar).

Deelname kan uitsluitend bij het volgen van de gehele training.

Indien na intake blijkt dat u niet in aanmerking komt voor bovengenoemde indicatie en afziet van het volgen van de training wordt het intakegesprek (à €90,-) rechtstreeks bij u in rekening gebracht.

.

Referenties

‘Het was goed om te zien dat meer mensen dezelfde problemen hebben.

Door de assertiviteitstraining  heb ik geleerd om lastige zaken op een goede manier bespreekbaar te maken. Er is meer aan de orde gekomen dan ik van te voren dacht, bv. welgemeende complimenten geven.  Ik wil het geleerde blijven toepassen, zodat ik er meer routine in krijg en er minder bij na hoef te denken. Dat geeft mij ruimte om bij mijn gevoel te komen.’

Wilma (60), docent

‘Alles waar ik moeite mee  heb is behandeld in de training. Er was een fijne sfeer. Complimenten geven en ontvangen gaat naar mijn idee een stuk beter. Kritiek geven en ontvangen is nog steeds moeilijk, maar ik heb nu goede handvaten gekregen om daaraan te blijven werken.’

Marjon (44), administratief medewerker 

‘Ik heb geleerd om mezelf de ruimte te geven om beter voor mezelf op te komen. Door duidelijke communicatie lukt het beter om op een respectvolle manier te communiceren met elkaar. Het helpt me om concreet te zijn en bij mijn eigen gevoel te blijven. Ik kan nu op een goede manier nee-zeggen en kritiek geven/ontvangen.’

Gert Jan (32), werkzoekend

Klik hier om u aan te melden bij het Instituut voor Rationele Therapie