Katoesjka Spronk-Heideman

 

Mijn naam is Katoesjka Spronk. Ik ben orthopedagoog en GZ-psycholoog/eerstelijnspsychoog  en een van de drie praktijkhouders van onze groepspraktijk.

In onze praktijk behandel ik zowel volwassenen als kinderen en jongeren met hun ouders met een breed scala aan klachten en problemen. Ik heb veel ervaring met angst- en stemmingsklachten, autisme, opvoedingsproblemen en partner-relatieproblemen. Mijn behandelingen zijn in het algemeen kortdurend, tot ca. 12 sessies.  Soms is een langere behandeling nodig.

Uw hulpvraag vormt het uitgangspunt voor mijn behandeling. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van behandelmethoden waarvan de effectiviteit is aangetoond. Binnen de cognitief-gedragstherapeutische behandeling werk ik met EMDR. Bij relatietherapie werk ik graag met EFT (Emotionally Focused Therapy).

Sinds 2018 geef ik met veel enthousiasme les aan de GZ-opleiding (Radboud Centrum Sociale Wetenschappen).

Beroepskwalificaties: orthopedagoog, GZ-psycholoog BIG 49061326425, eerstelijnspsycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCt, EMDR practionner.