Katoesjka Spronk-Heideman

 

Mijn naam is Katoesjka Spronk. Ik ben orthopedagoog en GZ-psycholoog/eerstelijnspsychoog  en een van de drie praktijkhouders van onze groepspraktijk.

 

Ik het verleden heb ik gewerkt bij een onderwijsadviesbureau. Daar deed ik onderzoek en gaf begeleiding en trainingen aan leerlingen, ouders en docenten op het gebied van leer-, ontwikkelings- en sociaal-emotionele problemen.

 

In onze praktijk behandel ik zowel volwassenen als kinderen en jongeren met hun ouders met een breed scala aan klachten en problemen. Ik heb onder meer therapie-ervaring opgedaan met angst- en stemmingsklachten, autisme, opvoedingsproblemen en partner-relatieproblemen. Mijn behandelingen zijn in het algemeen kortdurend, tot ca. 12 sessies.  Soms is een langere behandeling nodig. Daarnaast verzorg ik assertiviteitstrainingen.

 

Uw hulpvraag vormt het uitgangspunt voor mijn behandeling. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van behandelmethoden waarvan de effectiviteit is aangetoond. Binnen de cognitief-gedragstherapeutische behandeling werk ik met EMDR. Bij relatietherapie werk ik graag met EFT (Emotionally Focused Therapy).

 

Beroepskwalificaties: orthopedagoog, GZ-psycholoog BIG 49061326425, eerstelijnspsycholoog NIP, cognitief gedragstherapeut VGCt.