Reacties na het toepassen van Rationele Therapie

“Het 4-G schema heeft me geholpen dingen te relativeren. Ik schiet minder snel door in negatieve reacties, zoals ik voorheen wel deed.  Ik word minder snel boos, waardoor anderen beter op mij reageren. Dat komt doordat ik mezelf de vraag stel: is dat eigenlijk wel waar?”

“Doordat we in de sessies mijn angstgedachten stap voor stap op het bord schrijven en er dan samen naar kijken verliezen ze eigenlijk al hun lading. Ik pas het schema nu steeds  toe bij lastige situaties en het helpt mij om afstand te nemen.  Hierdoor ga ik er beter mee om.”

Reacties na het toepassen van Mindfulness

“Ik sta meer stil bij dingen en doe minder op de automatische piloot”.

“Nare gevoelens kan ik eerder opmerken, en ik denk dan: dat is dan maar even zo. Ik accepteer ze meer.  Bij lastige situaties kan ik er meer met afstand naar kijken. “

“De oefeningen vond ik in het begin wel  veel, en dat kwam doordat ik dacht: ik moet ze allemaal doen en ik moet het heel goed doen. Toen ik die eis kon loslaten werd het fijner om te oefenen en kon ik het beter toepassen”.

Reacties na de Assertiviteitstraining

‘Het was goed om te zien dat meer mensen dezelfde problemen hebben.

Door de assertiviteitstraining  heb ik geleerd om lastige zaken op een goede manier bespreekbaar te maken. Er is meer aan de orde gekomen dan ik van te voren dacht, bv. welgemeende complimenten geven.  Ik wil het geleerde blijven toepassen, zodat ik er meer routine in krijg en er minder bij na hoef te denken. Dat geeft mij ruimte om bij mijn gevoel te komen.’

‘Alles waar ik moeite mee  heb is behandeld in de training. Er was een fijne sfeer. Complimenten geven en ontvangen gaat naar mijn idee een stuk beter. Kritiek geven en ontvangen is nog steeds moeilijk, maar ik heb nu goede handvaten gekregen om daaraan te blijven werken.’

‘Ik heb geleerd om mezelf de ruimte te geven om beter voor mezelf op te komen. Door duidelijke communicatie lukt het beter om op een respectvolle manier te communiceren met elkaar. Het helpt me om concreet te zijn en bij mijn eigen gevoel te blijven. Ik kan nu op een goede manier nee-zeggen en kritiek geven/ontvangen.’

 

Wilt u meer informatie over onze behandelingen? Neem dan contact op met het Instituut. U kunt zich ook direct als patiënt aanmelden voor een intakegesprek.